Hoe ging mijn eerste budget week?

Mijn eerste week van de budget challenge zit erop en wat heb ik mij in het bedrag vergist, 50 euro is echt helemaal niks en het is zo op! Lees je mee hoe deze week mij afging en wat voor fouten ik heb gemaakt?

 

Mijn eerste weekmenu:

DatumAvondetenKosten
29 januariWitlof met kaas & aardappels2,-
30 JanuariMama gegeten0,-
31 Januarisnackbar aanbieding9,-
1 FebruariStampot snijbonen, rookworst & jus3,40,-
2 FebruariPompoensoep Verspakket AH (aanbieding)2,50,-
3 FebruariSpaghetti met tomatensaus, gehakt & zakje groente0,25,- (vriezer)
4 FebruariLasagne gegeten bij de ouders van mijn vriend0,-

Totaal aan avondeten deze week: 17,15,-

 

Hoe ging mij deze week af:

Ik begon Maandag vol goede moed aan deze toch wel moeilijke challenge! Ik hoefde nog geen boodschappen te doen want die doe ik altijd op de Woensdag en ik had nog een aantal dingen in huis. Woensdag is dus onze ‘boodschappendag’ en ik had alle bonussenkrantjes doorgenomen om te kijken waar we het beste de boodschappen konden halen, de AH & de Aldi kwamen daaruit.

Toen heb ik alle boodschappen op papier gezet en gezocht hoe duur alles was daarna heb ik alles opgehaald bij de winkels. Ik dacht echt dat ik goed bezig was maar achteraf gezien heb ik toen al te veel uitgegeven en dingen gekocht die ik niet echt heel erg nodig hadden.

Woensdagavond hadden we ook nog eens een tegenvaller en daardoor zijn we gevallen voor de aanbieding van de snackbar voor 9,-. Dit was echt super dom en een dikke vette hap uit ons budget! Wat er de rest van de week gebeurd en hoeveel we precies hebben uitgegeven, leg ik uit in onze budget video die elke woensdag online komt!

 

Fouten deze week:

 • SNACKBAR
 • GEEN lijstje gemaakt voor het avondeten.

 

Wat ga ik deze week anders doen:

 • Ik ga eerst kijken wat er in de vriezer ligt en daar pas ik mijn weekmenu op aan.
 • Ik ga deze week woensdag naar een Turkse winkel om te kijken of daar de prijs lager ligt dan in een supermarkt.
 • Vrijdag ga ik aan het einde van de middag naar de markt om wat goedkopere producten te scoren (hopelijk).
 • Ik ga proberen mijn geld wat meer over de week te verspreiden.

 

Tips van deze week:

 • De vaat voorspoelen en vervolgens een half vaatwastabletje gebruiken.
 • Weekmenu maken aan de hand van wat je al in huis hebt.
 • Alles eerst op papier zetten wat je MOET halen. Even later weer heel kritisch naar je lijstje kijken of je echt alles wel nodig hebt wat erop staat.
 • Vergelijk alle aanbiedingen, maar koop alleen de aanbieding die je anders ook zou kopen dus kijk KRITISCH naar aanbiedingen.

Ik hoop dat jullie dit een leuke blog vonden en ik hoor graag wat jullie van mijn tips vinden en of jullie nog extra tips hebben voor mij!

 

 

 

Tagged , , ,

6 thoughts on “Hoe ging mijn eerste budget week?

 1. Wow wat knap! Wij zijn hier met drieën thuis waarvan 1 van 10 maanden. Ik ben heel slecht in de boodschappen. Kan gerust voor 80 euro boodschappen doen waarvan ik daarna weer heel veel groente weg moet gooien. Het lukt me gewoon niet ‘slim’ inkopen te doen. Misschien toch maar eens een weekmenu maken inderdaad.. ik blijf je volgen vind je blog heel leuk!

  1. Wat een super lieve reactie!!
   Dankjewel! Ik snap je helemaal, veel uitgeven en weggooien is ook wat ik deed maar ik heb daar gewoon echt geen goed gevoel meer over vandaar deze extreme challenge.. Ik moet zeggen dat ik het wel lastig vind hoor maarja alles went denk ik dan..

   Weekmenu scheelt heeeel veel en als je dan toch geen zin hebt in het avondeten wat je hebt bedacht kan je altijd switchen van dag.. Super leuk dat je mij blijf volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *