Maandag Budgetdag: Rondkomen van 50,- euro in de week??

Goedemorgen allemaal en welkom bij mijn nieuwe challenge, rondkomen van 50,- euro in de week.

Ik wil een maand lang proberen rond te komen van 50,- euro in de week. Mijn challenge begint woensdag 31 Januari en eindigt woensdag 28 Februari. De bedoeling is dat ik elke week, van woensdag tot woensdag, maximaal 50,- euro aan boodschappen uitgeef voor 2 volwassenen, 1 kind van 4 en een kindje van 2.

Ik ga hier elke maandag een blog schrijven en elke woensdag een video over uploaden zodat jullie een beetje live mee kunnen kijken met mijn challenge. In deze blogs en video’s leg ik uit hoe het allemaal gaat waar ik mijn geld aan uit heb gegeven en of ik binnen mijn budget ben gebleven en er komen natuurlijk tips online om rond te komen van 50,- euro in de week mocht je het zelf ook een keer willen proberen!

Waarom deze challenge? 

Ik doe deze challenge niet omdat ik blut ben, ik doe dit omdat ik vind dat mensen veel te veel op geld gefocust zijn.

Voor mijn gevoel geef ik zelf ook veel te veel uit aan boodschappen en gooi ik vervolgens aan het einde van de week zoveel weg wat over datum is, dat slaat gewoon nergens op. Ik krijg daar echt een rot gevoel bij. Ik heb het idee dat ik een soort van verslaafd ben aan dingen uitgeven, dat het meer een gewoonte is geworden om elke dag naar de winkel te gaan en ik ben heel benieuwd als ik dit een maand niet doe hoe het dan gaat en of ik ook tot andere inzichten kom. Door dit allemaal met jullie te delen en daardoor heel bewust ermee bezig te zijn hoop ik het makkelijker vol te houden.

Regels challenge, rondkomen met 50 euro:

 • Je mag maximaal 50,- euro per week uitgeven aan boodschappen.
 • Dit geld alleen voor boodschappen en onder boodschappen valt: al het eten, luiers, billendoekjes, babyvoeding, honden/kattenvoer, alle verzorgingsproducten.
 • Benzine valt hier NIET onder.

Hebben jullie nog tips voor mij om de maand door te komen met 50,- euro in de week? Ik hoor ze heel graag!

Ik ben op dit idee gebracht door de facebook groep: meer geld, minder stress. Op deze facebook vind je allemaal bespaartips. Ik heb ontzettend veel respect voor deze mensen en mede door hen ben ik op dit idee gekomen.

Tagged , , , ,

13 thoughts on “Maandag Budgetdag: Rondkomen van 50,- euro in de week??

  1. Jeujj super leuk daan!
   Ik ben van plan een soort groepsapp op whatsapp of telegram te maken met mensen die willen meedoen.
   Misschien kunnen we elkaar wat tips geven en motiveren.
   Wil je daar ook in of gaat dat te ver haha

  2. Wat bij mij hielp was een boodschappen briefje te maken maar ook wat over is in de diepvries. Wat ik weggooi bereken ik en zet ik op een lijstje. Nou binnen een jaar duidelijk minder weggegooid toch nog 30 euro kun je nagaan hoeveel het eerst was.

 1. Tips genoeg ;)… Wij hebben het een jaar lang gedaan in 2017. Ong. 40 euro was voor de boodschappen incl. koopzegels, de andere 10 voor verzorgingsartikelen en wasmiddel, babyspullen, kinderkleding, cadeautjes, haren knippen en autowassen. Met 4 personen (2 volwassenen, dochter 4 en zoon 1).

  Welkom op m’n blog! Dit jaar ben ik ermee doorgegaan, maar nu doen we 50 euro voor de boodschappen inclusief koopzegels. Kost inmiddels 0 moeite. Groente van de aanbieding, eerst de dingen die echt nodig zijn en pas als ik budget ‘over’ heb kan ik me luxe permitteren. Gaat prima tot nu toe, ik merk niet eens meer dat we het doen :)…

  Succes, het gaat je vast lukken!

  1. Hee Adrianne,
   Super leuk dat je op mijn blog reageert!

   Ik heb je blog vaak voorbij zien komen op meer geld, minder stress en ook al aantal keer gelezen.
   Ik ga zeker wat aan je tips hebben en ik heb echt heel veel respect dat je met zo weinig geld rond kan komen!

   Super dat je het niet eens meer merkt, DAT WIL IK OOK haha.

   Bedankt voor je reactie!

 2. Soms vul ik bij mijn boodschappenlijstje de door mij geschatte prijs in, zodat ik een richtlijn heb wat ik ga uitgeven en om mezelf te testen of ik prijsbewust ben. Na afloop de kassabon vergelijken met de geschatte kosten, werkt voor mij inzichtelijk! Hierdoor ga je op zoek naar net dat pakje gehakt dat iets minder weegt, maar daardoor wel jouw geschatte bedrag is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *