Low Budget Babykamer

‘Ineens’ 31 week zwanger

Ik ben vandaag 31 weken zwanger, eigenlijk ben ik er tot vorige week helemaal niet mee bezig geweest. Aan de ene kant logisch aan de andere kant best jammer omdat dit hoogst waarschijnlijk wel onze laatste zwangerschap is.

Iets met hormonen & nesteldrang?? 

Ik werd vorige week wakker, lichtelijk in paniek en dacht: Jemig ik ben al 30 weken zwanger! Het leek alsof ik dat ‘ineens’ was en ik nog niks voor de baby geregeld had. Toen moest ik natuurlijk, het liefst binnen 2 minuten de hele babykamer af hebben want tja zo ben ik. Aangezien dit niet gaat ben ik toen eerst maar gaan nadenken over wat voor babykamer we zouden willen.

Alles wat we hadden gekocht bij onze andere kinderen heb ik eigenlijk altijd daarna verkocht, ik heb namelijk een hekel aan dingen bewaren. Ik moest dus eigenlijk heel veel nieuw kopen, alleen het kinderbedje en wat kleertjes hadden we nog.

Ik ging dus super enthousiast na een paar webwinkels om te kijken wat ze daar allemaal voor leuks hadden. Voordat ik het wist had ik mijn hele winkelwagen vol liggen met spullen voor in totaal meer dan 600,- en toen dacht ik echt waar ben ik eigenlijk mee bezig, waarom zou ik zoveel uitgeven om vervolgens een paar maand later weer te verkopen en dan voor minder dan de helft van het geld!

Project: ‘De low budget babykamer’

Toen ontstond mijn nieuw project genaamd: ‘de low budget babykamer’ waar ik nu nog midden inzit maar het schiet inmiddels al een klein beetje op inmiddels haha. Ik heb tot nu toe voor alles wat ik heb 180,- euro uitgegeven, dat kon veel minder maar aangezien ik ook een paar dingen perse nieuw wilde is dit bedrag wat opgelopen. Ik verwacht dat ik nog ongeveer 100,- euro ga uitgeven maar dan heb ik ook echt alles!

Wat ik tot nu toe heb voor 180,-:

 • Kleertjes en slaapzakjes
 • Box & boxkleed
 • kleedje voor op de babykamer
 • Lampjes voor op de babykamer
 • Knuffeltjes
 • Kledingrek
 • Kledinghangers
 • Maxi cosi
 • Aankleedkussen
 • Kinderwagen
 • Commode
 • Bedje
 • Draagzak
 • Kolf
 • Wieg

Sommige dingen hierboven zijn geleend, sommige dingen zijn nieuw gekocht en andere dingen zijn weer van marktplaats! Ik heb zeker niet alles tweedehands dus het kan nog veel goedkoper maar vind het natuurlijk ook leuk om het een en ander gewoon zelf aan te schaffen.

Mijn tips voor een ‘low budget babykamer’:

 • MARKTPLAATS: Kijk voor de babymeubels op marktplaats. Zoek naar babymeubels die nog maar voor een kindje zijn gebruikt. Deze meubels zijn namelijk gewoon nog zo goed als nieuw aangezien je het maar zo kort gebruikt!
 • Lenen van goede vrienden
 • Afdingen in de winkel: Ja dit werkt echt. Mocht je alles om een een of andere reden nieuw willen ga naar een winkel met je hele lijstje wat je graag zou willen hebben en vraag of je ook korting kan krijgen als je alles bij hun koopt. Niet voor schamen zijn genoeg mensen die dit doen en 9 v/d 10 winkels gaan hier ook zeker in mee.
 • Rondje kringloop: Nee de kringloop is niet oudbollig of stom, de kringloop is weer helemaal hip tegenwoordig. Ga naar een grote kringloop en kijk wat je tegen komt wat je misschien zelf nog zou kunnen opknappen met een likje verf! Het leuke van het opknappen is dat je het zelf hebt gedaan en daar dan dus best trots op bent!
 • Action verf: Bij de Action hebben ze prima verf wat niet veel kost. Als je een stukje van een  muur in een andere kleur verft, dan fleurt de kamer best wel van op.
 • Behang: Behang in plaats van muurstickers. Muurstickers zijn veel duurder dan de meeste basic behang en je bent er ook nog eens veel sneller zat van. Tenminste ik wel.

TIP: Vergeet jezelf niet! Bestel voor jezelf GRATIS bij de zorgverzekering een kraamdoos. Daar zitten heel veel dingen in die na de bevalling van pas kunnen komen en die je anders zelf moet kopen! 

Ben ik nog wat goede tips vergeten of heb jij nog meer leuke creatieve tips? Ik hoor het graag!

 

23 thoughts on “Low Budget Babykamer

 1. Handige tips en ik vind dat je het nog netjes doet. Hier kochten we een dure baby kamer, deze ging twee kinderen mee en nog gebruiken we de kast er van, dus dat is dan wel weer prettig. Net als met veel, kan je het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

 2. Wij hebben heel veel gratis weg geef groepen op facebook en marktplaats vandaan. Tot nu toe hebben we misschiej 100 euro uitgegeven en dan hebben we ook al luiers en dat soort dingen.
  Vraag ook vrienden en familie of ze nog spulletjes hebben liggen die ze niet meer gebruiken. Sommige hebben alleen spullen hebben alleen maar een wasje of een likje verf nodig.
  Ook heb ik bijna alle kleding gratis van weggeef groepen.
  Ik heb een wiegje voor 15 euro. Handgemaakt en al 47 jaar oud.
  Een babyfoon voor 10 euro
  1x heb ik kleding gekocht 3 tassen bigshoppers vol voor 20 euro
  En verder is het meeste gratis.
  En dan heb ik echt al bijna alles.
  Zelf de kinderwagen heb ik voor 30 euro gekocht.
  Het is ook maar net wat je zelf allemaal wilt en nodig vind.

 3. Zeer goede tips. Ik ken genoeg mensen die alles 2ehands hebben gekocht. Niks nieuw, ik zou dat ook zo doen. Zo weinig mogelijk geld uitgeven. Leuk dat jij dit ook hebt gedaan en zo zit je toch al de helft goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *