Perfectie & alleenstaande moeder?

Er wordt mij vaak de vraag gesteld of het zwaar is om alleenstaande moeder te zijn.

 

Een aantal jaren terug zei ik met een glimlach op mijn gezicht dat het niet zwaar is om alleenstaande moeder te zijn. De keuze had ik zelf gemaakt en ik moest dit allemaal perfect kunnen zonder te zeuren. Het is nu inmiddels 2018, het jaar dat ik zeker terug kom op mijn antwoord wat ik gaf toen ik net alleenstaande moeder werd. Tuurlijk is het moederschap zwaar. Gezinnen die nog wel samen zijn vinden het soms al lastig..  Waarom ik dan niet?

 

In 2016 kreeg ik met een burn-out te maken. Dit zou mij toch niet gebeuren?! In deze tijd werkte ik 32 uur, deed ik de verkorte opleiding tot verpleegkundige , runde ik mijn huishouden, was ik moeder en ik moest mijn sociale contacten nog onderhouden.. “Wauw Sabine we vinden het zo knap dat je dit allemaal doet”. Uhm ja tuurlijk, dat is toch heel normaal. Nee dit is niet normaal, maar inderdaad heel knap wanneer je dit allemaal blijft volhouden en dan ook nog alles perfect willen doen. Na een jaar ziek zijn ben ik per september 2017 weer aan het werk. Wel heb ik de keuze gemaakt om 28 uren te gaan werken en de opleiding te gaan stoppen. Gelukkig zijn en mijn gezondheid gaat boven alles, zo kan ik mij staande houden als die leuke energieke mama.

 

 

 

 

 

 

 

Een burn-out gun ik niemand, maar ik ben heel blij dat het mij is overkomen! Ik kan weer zeggen dat ik trots op mijzelf ben en wat kan ik weer genieten van de kleine dingen. Altijd zal ik alert moeten blijven dat ik mijn grenzen niet overga. Tijdens het ziek zijn heb ik geleerd om naar mijn lichaam te luisteren.

2 thoughts on “Perfectie & alleenstaande moeder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *