Zwanger zijn met Citalopram? (antidepressiva)

Zoals jullie weten ben ik zwanger van ons derde kindje JOEHOEEE. Inmiddels al 22 weken. We zijn daar super dankbaar voor dat het ons weer is gegund om zo’n mooi kindje in mijn buik te mogen hebben.

 

Ik slik al sinds mijn postnatale depressie (dus al zo’n 3.5 jaar) citalopram, een soort antidepressivum. Toen ik zwanger werd van Gio vond ik het best wel spannend want moest ik tijdens de zwangerschap ook stoppen met het gebruik hiervan?? Wij zijn toen daarvoor naar de POP Poli geweest. Dat is een afdeling in het ziekenhuis die onder andere veel verstand heeft van medicatie in combinatie met zwangerschap. Daar werd mij vertelt dat citalopram niet schadelijk is in de zwangerschap voor de baby, wat natuurlijk top nieuws was. Ik zag het namelijk echt niet zitten om te stoppen met het gebruik hiervan.

 

Nu ik zwanger ben van ons derde kindje slik ik dus ook weer citalopram. Ik krijg hier vaak vragen over. De twee meest gestelde vragen ga ik vandaag in deze blog beantwoorden.

 

Kan je niet beter eerst stoppen met het slikken van Citalopram en daarna zwanger worden?

Ook ik heb deze vraag gesteld bij de POP poli aan een gynaecoloog. Die raadde dit mij eigenlijk af en zei als ik wilde stoppen ik dat het beste na de zwangerschap kon doen. Dit omdat ten eerste de kans dat ik in een pre of postnatale depressie beland erg groot is als ik het helemaal niks slik. Ten tweede kan het echt totaal geen kwaad voor de baby dus is het niet de moeite waard om dat risico te lopen.

 

Sta je onder controle in het ziekenhuis? 

Nee, Ik mag gewoon naar een verloskundige net als ieder andere zwangere vrouw. Het enige wat anders is is dat ik in het ziekenhuis moet bevallen en dat ze mij en de baby 24 uur ter observatie willen houden om te kijken hoe het met ons gaat.

 

Heb je meer vragen over mijn medicatiegebruik in de zwangerschap of iets anders mag je me altijd mailen of een berichtje sturen.

In mijn volgende blog ga ik vertellen hoe ik mijn zwangerschap tot nu toe ervaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *