‘Ik ben gewoon veranderd’

Ik krijg vaak de vraag of ik nu gestopt ben met bloggen en alleen mijn webshop nu nog maar heb. Dit is absoluut niet het geval. Ik hou van bloggen en vind het nog steeds erg belangrijk dat ik Taboe doorbrekende blogs blijf schrijven over postnatale depressies, depressies, angsten etc. Ik ben nog steeds een online coach en ben bezig met een plan schrijven voor cursussen die ik wil gaan geven om beter in je vel te komen.

 

Er zijn een paar redenen waarom ik de laatste tijd minder blogs heb geschreven. De eerste reden is omdat ik het super druk heb. Mijn webshop staat online en het loopt goed, ik heb samen met mijn vriend een huis gekocht en ben druk bezig met alles in te pakken, daarnaast werk ik ook nog aan mijn coaching programma’s en werk ik nog in een restaurant en dat allemaal naast mijn gezin met een hardwerkende man en twee lieve kindjes die ook alle aandacht van de wereld verdienen. De twee reden is dat ik zoekende was waarover ik wilde schrijven, mijn postnatale depressie verhaal was ‘af’ en ik wil ook niet alleen maar persoonlijke verhalen van anderen plaatsen maar gewoon zelf schrijven.

 

Ik wil de komende tijd gaan schrijven over hoe het met mij gaat op het gebied van angsten en depressies. Over welke angsten en negatieve gevoelens ik heb en vooral over hoe ik daarmee omga want tja de postnatale depressie is allang over maar de nasleep ervan blijft. Ik ben gewoon veranderd, niet perse negatief maar mijn postnatale depressie heeft zeker zijn sporen na gelaten.

 

De mensen die mijn vorige blogs hebben gelezen weten dat ik een hekel heb aan auto rijden, ‘verre’ afstanden dan. Je zag mij ook niet snel in de stad lopen, ik kon/kan moeilijk omgaan met de drukte, te veel prikkels. Dat zijn dingen die ik lastig blijf vinden en daardoor lange tijd ook niet heb gedaan maar ik ben er zat van dat ik mij leven laat bepalen door angst. Ik wil mij er dan ook zo min mogelijk van aan trekken. Dat is waar ik nu mee bezig ben ik doe gewoon mijn ding, kom vaak in de stad en probeer regelmatig alleen auto te rijden om ‘verre’ afstanden te ‘oefenen’.

 

Daardoor ben ik nu regelmatig in de stad te zien overdag maar ook ga ik vaak opstap. Dat gaat niet altijd makkelijk, ik heb nog regelmatig last van angstaanvallen of gewoon dat ik het absoluut niet fijn vind om zoveel mensen bij elkaar te zien, daar moet ik nog aanwennen en dat is ook een van de redenen dat ik vanaf nu op markten en braderieën  ga staan met mijn kleding, zo kan ik mooi aan de drukte wennen.

Ik was laatst op een gezellig zomerfair, ik stond daar in een tentje met mijn kleding waar ik echt trots op ben. Het was super gezellig en alles ging prima. Totdat ik moe werd van al het gepraat met mensen, begrijp me niet verkeerd ik vind het super met iedereen te praten en mensen enthousiast te maken over mijn kleding. Ik stond daar alleen al vanaf half 9 en om 4 was ik lichamelijk gewoon uitgeput.

 

Ik stond met een hele lieve man te praten over mijn kleding en toen ineens voelde ik het opkomen, ik kreeg een vreemd gevoel en werd benauwd. Ik schrok hier echt van, het was lang geleden dat ik dit zo heftig had gehad. Vroeger zou ik compleet in paniek raken maar nu laat ik dat niet meer gebeuren.  Wat ik wel deed was afstand van deze lieve man nemen. Ik ging even wat cola kopen en ben even rustig buiten gaan zitten totdat het gevoel  langzamerhand afnam.

 

Mensen denken als ze mij zien of met mij praten dat alles zo makkelijk bij mij gaat, dat ik nooit meer ergens last van heb. Dit is zeker niet waar en ik weet niet of het ooit helemaal weggaat. Wel kan ik er nu heel goed over praten en er zeker gewoon een ‘normaal’ leven  mee leiden. Ik laat het niet meer gebeuren dat de angst de overhand in mijn leven krijgt.  Ik gun dit iedereen en dat is ook de reden dat ik mijn ervaringen wil delen door middel van coaching en mijn workshops.

 

Zo dit was een mega lange blog hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen..

Volgende week zondag staat mijn nieuwe blog weer online!

 

Fijne avond iedereen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *