Het begin van mijn postnatale depressie

Ik was 19 jaar en snapte nog niks van het leven, was net samen met mijn vriend. Om precies te zijn 5 Juli gezoend, 5 Augustus eerste keer seks en zwanger. In de tijd ging ik er naïef mee om. We wisten vrijwel direct dat wij het wilden houden, ook al woonden wij allebei nog thuis en dachten we totaal niet na over de consequenties.

Uiteindelijk zijn we samen op kamers gaan wonen in de stad en waren daar dolgelukkig. Vlak voor de bevalling gingen we in een flatje wonen in de Wijert, gekocht door mijn oom en tante waar ik nog steeds elke dag dankbaar voor ben dat zij dit voor ons wilde doen om ons een goede start te geven.

Onze dochter werd op 5 Mei geboren. Op dat moment was er totaal nog geen sprake van een postnatale depressie, we waren allebei dolgelukkig met haar en met elkaar.

Mijn vriend ging in de ochtend werken en als hij in de middag thuis kwam ging ik studeren, HBO Rechten deed ik. Ik deed daar heel erg mijn best voor, achteraf gezien te erg. Ik werkte tot diep in de nacht door, dan snachts ook nog borstvoeding geven en erom 6 uur weer uit. Toen begonnen de eerste scheurtjes al in ons ‘perfecte’ bestaan.

Op school kreeg ik rare gedachtes zoals bang zijn dat ik niet naar de wc mocht van de leraar en dat ik zou plassen in de klas. (pff zo vreemd). Dit waren de eerste symptomen, maar daar bleef het niet bij. Ik dacht aan dingen wat er zou kunnen mislopen, bijvoorbeeld dat er iemand met een pistool de school in zou lopen, en ik mijn kind nooit meer zou kunnen zien. Ik werd angstig en kreeg het super benauwd.

Tot op een dag dat ik in de trein zat naar een vriendin van mij. Ik voelde me zo leeg en ineens kreeg ik overal tintelingen, ik hapte naar adem. Ik kon niks meer zien aan een kant van mijn gezicht. Ik was verstijfd van angst en daar zat je dan met je goede gedrag in de trein. Zo snel mogelijk eruit, naar huis..

Dit was de dag dat ik helemaal zou instorten en hierna niks meer hetzelfde zou zijn..

Tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *